Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! Tallimme pihapiirissä on 3 tallia; ori- ja ruunatallitamma- ja varsatalli sekä yksityistalli. Yksityistalli on tarkoitettu yksityisille hevosille, jotta ne saavat olla mahdollisimman rauhassa muulta hässäkältä. Kyseisessä tallissa oleskelu ilman lupaa on ehdottomasti kiellettyä!

Jokaisesta tallista löytyy pesupaikka, joka on varustettu letkulla, josta saa lämmintä sekä kylmää vettä. Pestessäsi hevosta, muista, että jokaisella hevosella olisi hyvä olla oma pyyhe. Näin mahdolliset pöpöt eivät pääsisi levittäytymään useampaan hevoseen samaa pyyhettä käyttäessä.

Tallien karsinapaikkojen määrä vaihtelee hieman. Eniten karsinoita on ori- ja ruunatallissa. Karsinamme ovat turvallisia ja niissä on ikkunat tallikäytävälle päin. Tamma- ja varsatallissa sekä ori- ja ruunatallissa karsinan alusmateriaalina on puruja. Tosin tarpeen tullessa karsinan purut voidaan vaihtaa olkiin, mm. yskähevosille. Yksityistallin alusmateriaalit saa hevosen omistaja valita itse.

Kaikki kolme talliamme on suunniteltu turvallisiksi, jotta siellä työskenteleminen olisi mahdollisimman turvallista ja helppoa. Talleihin on vältetty rakentamasta liian teräviä kulmia, jottei kukaan pääsisi vahingoittamaan itseään. Vaaran sattuesta jokaisesta tallista löytyy lukollinen lääkekaappi sekä ensiapupakkaus ihmiselle kuin hevosellekin. Lisäksi tallien toimistoista löytyy kylmäpusseja, jotka ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Jokaisen tallin toimistosta löytyy pöytä tuoleineen sekä sohva. Tavaroiden säilyttäminen toimiston sohvalla ja tuoleilla+pöydällä on kielletty, jotta ne eivät vie työskentelytilaa. Toimistoista löytyy myös mikro ja pieni jääkaappi. 

Tavaroiden säilytystä varten jokaisella hoitajalla on oma lukollinen kaappi. Kaapit sijaitsevat satulahuoneissa. Kaappisi sijainti määräytyy hoitsusi sukupuolen mukaan, missä tallissa se majailee. Jos hoitsunasi on kuitenkin sekä ori että tamma, kaappisi on tallissa, jossa ensimmäinen hoitsusi asuu. Eli jos olet kahdesta hoitsustasi (ori ja tamma) pyytänyt tammaa ensimmäiseksi hoitsuksesi, löydät kaappisi tamma- ja varsatallista. Kaapit ovat täysin hoitajan omaisuutta, joten niiden tahriminen ym on ehdottomasti kiellettyä tukkapöllyn uhalla! ;) Kaapin siivoominen kuuluu myös hoitajan hommiin. Jos siitä ei pidä tarpeeksi hyvää huolta, se voidaan ottaa hetkeksi pois käytöstä.

Hoitajakaappien lisäksi satulahuoneista löytyvät hevostemme varusteet (satula, suitset ja harjapakki). Jokaisella tallissa asustavalla hevosella on kaksi satulapaikkaa. Lisäksi sieltä löytyy lämpöputket varusteiden kuivattamiseen. Myös pesukone löytyy, joka on hoitajien kuin yksityisten hevosten omistajien vapaassa käytössä. Ori- ja ruunatalli

Tallissa on 37 karsinaa oriille ja ruunille, sekä satulahuone (josta myös hoitajien kaapit löytyvät) + toimisto, jossa on pesukone (mm. suojien ja loimien pesuun) sekä lämpöputket varusteiden kuivaamiseen. Tallista löytyy kaksi tilavaa pesupaikkaa.


7. Toimisto

39. Kaksi pesupaikkaa
40. Satulahuone + hoitajien kaapit


Tamma- ja varsatalli

Tamma- ja varsatallissa asustavat tammat sekä niiden varsat. Varsoille nimetään karsina vasta, kun ne ovat täysi-ikäisiä, joten niiden nimiä ei löydy karsinapaikkalistalta. Tallissa on yhteensä 28 karsinaa. Lisäksi tallissa on myös satulahuone (jossa sijaitsevat myös hoitajien kaapit) + toimisto, ja 3 tilavaa pesupaikkaa. Toimistosta löytyy pesukone (mm. suojien ja loimien pesuun) sekä lämpöputket varusteiden kuivaamiseen. Satulahuoneessa säilytetään tallissa asuvien hevosten varusteita. Samassa tilassa satulahuoneen kanssa on myös hoitajien kaapit.Karsinapaikat:

1. Pesupaikka
8. Toimisto
10. Pesupaikka
26. Satulahuone + hoitajien kaapit

33. Pesupaikka


Yksityistalli

Yksityistalli sijaitsee tallimme pihapiirissä kahden muun tallin vierustalla. Tallissa asustavat yksityiset hevoset kaikessa rauhassa, eikä talliin ole ulkopuolisilla kävijöillä lupaa. Kaikenlainen hengailu yksityistallissa yms, on ehdottomasti kiellettyä, sillä yksityisten hevosten on annettava olla rauhassa!

Yksityistallissa on 17 karsinaa, joiden lisäksi tallista löytyy myös satulahuone ja pesupaikka. Talliin otetaan 15 yksityistä. Joskus yksityistallissa voi majailla myös Hopearinteen omia hevosia tilanpuutteen vuoksi, mutta pääasiassa talli on yksityispainotteinen.

Karsinat ovat tilavia ja turvallisia. Alusmateriaalin saa hevosen omistaja päättää itse. Vaihtoehtoina ovat purut, oljet sekä turve. Jokaisessa karsinassa on ikkuna käytävälle päin, kuten viereisestä kuvastakin näet. Karsinoissa on kalterit.

Tallissa on kaksi varsomiskarsinaa, jonne tiineet tammat voivat mennä asumaan varsomisajankohdan olevan lähellä. Siirto varsomiskarsinaan sovitaan tallin omistajan Ezzun kanssa erikseen.

Tallin satulahuoneessa on kuudelletoista hevoselle riittävät satulapaikat. Yhdelle hevoselle on varattu aina kaksi satulapaikkaa.
Lisäksi satulahuoneesta löytyy pesukone (mm. suojien ja loimien pesuun) sekä lämpöputket varusteiden kuivaamiseen.

Alla näet yksityistallin pohjapiirustuksen.

Karsinapaikat:

5. Pesupaikka
12. Satulahuone+toimisto
13. VarsomiskarsinaSiirtotallit

Pihalle on myös siirtotalleja 8 kappaletta, joista suurin osa on lähinnä
varasto käytössä.


Photos:
Ori- ja ruunatallin kuva - © Pinto For Pleasure (LUPA!)
Laidunkuva - © David Paul Ohmer (CC By 2.0)


©2019 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com