Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! 
Teurastamosta ratsutila
Tilamme historia ei ole täysin selvillä, mutta perustettuamme tähän tallin, pihapiiriä koristivat pieni, punainen navettarakennus ja lantala.
Tila oli ollut tyhjillään useita kymmeniä vuosia, ja sen huomaakin vanhan navettarakennuksen kunnosta. Rakennuksen katossa oli aukkoja, joista vesi valui sisälle ja seinätkin olivat hieman lahot. Kuitenkin ennen tallimme perustusta, tässä oli ollut jonkinsortin teurastamo. Teurastamolla asui enimmäkseen lehmiä, mutta kun teurastamon toiminta hyytyi, lehmät myytiin muualle teuraiksi ja paikka jätettiin tyhjilleen vailla huolenpitoa.

Kyläläisten kertomusten mukaan tila oli ollut tyhjillään monia kymmeniä vuosia ennen meidän tuloamme.

Entinen teurastamo omiin nimiini
Pian eräänä kevätpäivänä ostin entisen teurastamon itselleni ja aloin kunnostamaan sitä. Vanha navettarakennus kunnostettiin lähes täysin; katto uusittiin, samoin seinät ja sisätilat korjattiin kelvollisiksi. Lisäksi rakennukseen tehtiin pari karsinaa ja tällä hetkellä se toimii niin sanottuna yksityisten hevosten tallina.
Kuitenkin navettarakennuksen olleen liian pieni, rakennutin sen vierelle toisen, suuremman tallin. Tallista tuli 28-paikkainen, joka toimii nykyään tamma- ja varsatallina.

Kymmenen, yksitoista, kaksitoista... - määrä sen kuin vain kasvaa
Alkujaan omistin vain pari hevosta, mutta pian hevosten määrä kasvoi entistä suuremmaksi. Talliltamme kysyttiin myös useasti tallipaikkaa yksityisille hevosille, joten tallin tilat alkoivat käydä pieniksi. Ja näin eräänä päivänä alkoi rakennustyöt kolmanteen talliin. Tallista tehtiin tarkoituksella hieman suurempi, kuin mitä oli ajateltu, sillä puhelimeeni suorastaan tulvi tallipaikkakyselyjä. Nykyään kyseinen 37-paikkainen "kolmas talli" toimii ori- ja ruunatallina tallimme hevosille, ja vanha navettarakennus siirtyi tuon tallin myötä kokonaan yksityisille hevosille. 

Kolmen tallin lisäksi tallimme pihapiirissä on maneesi, ratsastuskenttä, hevosten kävelykone, juoksutusaitaus sekä omakotitalo, jossa tallin omistajana asun. Lisäksi tallimme puitteista löytyy myös suosittu maastoesterata, jossa on kolme eri tasoa; aloittelijat, kokeneet ja amatöörit.

Lisää tietoa tallimme pihapiiristä saat
täältä.


Tallikuva: Flickr.com

©2019 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com