Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
kotisivut helposti

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable! 

Hopearinne on kooltaan suuri paikka, jossa kävijöitä riittää päivittäin paljon. Seuraavaksi kerron sinulle sen pihapiiristä, jotta pääset paremmin perille siitä, millainen paikka tämä onkaan. Kuvia löydät täältä.Maneesi

Hopearinteen pihapiiriä koristaa tilava maneesi. Maneesin kenttä on kooltaan 40x80 metriä, joten tilaa riittää suurellekin ratsastusryhmälle. Kentän pohja on hiekka-puru-seosta. Maneesin toisessa päässä on kaksi suurta peiliä sekä toisella pitkällä sivulla suuri katsomo. Lisäksi katsomon puitteissa on myös pienimuotoinen kahvila, joka on käytössä tallin kisojen aikaan. Maneesissa on toimiva lämmitys sekä ilmastointi, joten siellä on mukava ratsastaa minä vuodenaikana tahansa. Lisäksi maneesi on hyvin valaistus.

Kenttä

Aidattu kenttämme on kooltaan 35x65 metriä. Siinä on hyvä hiekkapohja, jolla on mukava ratsastaa, eikä se ole liian kova tippuessaan sille. Kentän vierellä on pieni katos katsojille, mutta varsinaista katsomoa ei kuitenkaan ole. Portin luona on aina pari vararaippaa, jos ratsastaja unohtaa omansa talliin tai muuten vain tarvitsee raippaa ratsunsa kanssa. Kentän laidoilta löytyy myös valot, joten siellä voi ratsastaa myös pimeän aikaan. Kuva kentästä.

Juoksutusaitaus

Tallimme pihassa on kentän ja maneesin lisäksi myös aidattu juoksutusaitaus, jossa voi juoksuttaa hevosia. Pohjana siinä on hiekkaa, kuten kentälläkin. Juoksutusaitauksessa ei tarvitse pelätä, että hevonen pääsee karkaamaan sieltä, sillä 2 metriset aidat takaavat turvallisuuden!

Kävelytyskone

Suuren hevosmäärämme vuoksi tallilla on turvallinen kävelykone, jonne mahtuu kerrallaan kuusi hevosta. Se on halkaisijaltaan 18 metriä. Kävelykoneen nopeus on säädettävissä.

Maastot

Meillä voit maastoilla upeissa luonnonmaisemissa sekä kauniilla kukkuloilla! Maastoreittimme ovat vaihtelevia ja eri pituisia. Meiltä löydät myös ihastuttavia vaellusreittejä, joiden kiertämiseen menee helposti kokonainen päivä! Vaellusreittien (ja muutenkin maastoreittien) varrella on runsaasti pysähdyspaikkoja, joten eväät vain reppuun mukaan ja maastoilemaan idylliseen maalaismaisemaan. Noin 4 kilometrin päässä tallista on hehtaarien kokoinen niittyalue kukkuloineen, jossa on hyvä ottaa pitkiä laukkapätkiä. Lisäksi tallimme ympäristöstä löytyy myös muita erilaisia niittyjä. 

Huikeiden maastoreittien lisäksi meillä on hyvä mahdollisuus myös uittaa hevosia. Tallin omistamat 2 uittopaikkaa ovat tallilaistemme vapaassa käytössä ympäri vuoden. Pienempi uittopaikkamme on noin 100 neliömetrin kokoinen lampi, jonka pohja on pehmeää savi-hiekka-sekoitusta. Lammen vierellä on katos, jonne mm. hevosen satulan voi jättää uittamisen ajaksi ja jossa hevosen voi halutessaan kuivata ennen matkan jatkumista. Lampi sijaitsee talliltamme vain vajaan 1,8 kilometrin päässä. Lammen ohella toinen uittopaikkamme on järven rannalla kauniissa järvimaisemassa. Hopearinne omistaa sieltä 20 metrisen hiekkapohjaisen rannan. Hevosten uittamisen ohella myös itse tallilaiset voivat vilvoittautua viileässä järvivedessä vaikkapa hikisen maastoreissun jälkeen, sillä rannalta löytyy laavu, jossa vaatteet voi halutessaan vaihtaa. Laavulla on myös nuotiopaikka, joka on täysin vapaassa käytössä.

Maastoesteradat

Pihapiirissämme on kolme erilaista maastoesterataa eri tasoisille ratsastajille. Pyrimme rakentamaan esteet luonnonmateriaaleista. Jokainen este on mahdollista kiertää turvallisuussyistä. Maastoesteradoillamme turvaliivin käyttö on erittäin suositeltavaa. Kypärä on pakollinen. 
Seuraavaksi esittelemme jokaisen radan yksityiskohtaisen tarkkaan.


Aloittelijoiden maastoesterata:
esteet 30-60 cm


Aloittelijoille suunnatulla esteradalla esteiden korkeudet eivät nouse huimiksi, joten kyseisellä radalla on hyvä harjoitella maastoesteratsastusta. Vaikka rataa kutsutaan aloittelijoiden maastoesteradaksi, saavat siellä ratsastaa myös kokeneemmat, jos heidän ei tee mieli hypätä tästä suurempia esteitä. Pituutta radalla on noin 2 km ja esteitä matkan varrelle kertyy 10 kpl. Radan esteet ovat helposti hypättäviä, eivätkä ne ole liian vaativia. Radalla on sekä kiinteitä että siirrettäviäkin esteitä ja niiden korkeuksia voi muunnella vapaasti (maksimikorkeus 60 cm). Rata koostuu 3 tukki-, 3 risu-, 2 pysty- ja 2 hautaesteestä. Radan aikana ratsastetaan kerran 25 metriä pitkän luonnonvesistön poikki. Veden syvyys on noin 15 cm. Kuva maastoesteradasta täällä

Kokeneiden maastoesterata:
esteet 70-110 cm

Kokeneiden maastoesteradalla liidetään jo hieman korkeammissa korkeuksissa verrattuna aloittelijoiden rataan. Rata ei sovellu aloittelijoille vaativuutensa vuoksi. Kokeneille tätä maastoesterataa riittää 2,8 kilometrin matkan verran. Matkan aikana esteitä kertyy 18 kpl, eli melkein tuplamäärä aloittelijoiden radan estemäärästä. 

Radan maastopohja on vaihteleva. Välillä mennään tasaista kyytiä metsäpolkuja pitkin ja välillä ratsastetaankin mäkiä pitkin ylös ja alas. Rata vaatii myös hyvää kuntoa, jos sen aikoo mennä täysillä. Radan varrella on yksi juomapiste. Suurin osa esteistä on kiinteitä. Jokaisen esteen korkeutta voi kuitenkin muuntaa oman mielensä mukaan. 110 cm on radan maksimikorkeus. Radan aikana laukataan kahdesti noin 30 metrin pituisten vesistöjen läpi. Veden syvyys vaihtelee 15-20 cm:n välillä. Juuri ennen ensimmäistä vesistöä on alashyppy, eli ratsun kanssa hypätään penkereeltä alas veteen. Tuon lisäksi rataan sisältyy tuon lisäksi 3 tukki-, 2 risu-, 2 vesi-, 2 nousu-, 1 porras-, 2 pituus-, 2 pysty-, 1 tarkkuus- sekä 2 ojaestettä.

Ammattilaisten maastoesterata:
esteet 110-130 cm (mahdollista saada myös muutama este 140 cm:n korkuiseksi)
Jos aloittelijoiden eikä kokeneiden maastoesteratojen vaativuudet riitä, amatöörien esterata on juuri oikea! Tällä radalla vaativuutta löytyy kelle tahansa, myös huippuratsastajalle. Radan kaikki esteet ovat kiinteitä, mutta niiden korkeuksia voi muunnella vapaasti. Eikä janoakaan tarvitse koko radan ajan kestää, sillä radan varrelta löytyy kaksi juomapistettä sopivien välimatkojen päässä. Esteitä kyseisellä radalla on kokonaisuudessaan huimat 23 kpl! Radalta löytyy siis 2 bankettia, 2 coffinia, 1 alashyppy (ks. kuva), 3 tarkkuus-, 2 nousu-, 1 muuri-, 1 risu-, 1 vesi-, 2 tukki-, 1 pöytä-, 2 kulma-, 1 rulla-, 2 hauta- ja 2 porrasestettä. Toisella porrasesteellä on 4 hyppyä, jotka hypätään ylös ja niistä toisella 3 hyppyä, jotka hypätään alas. Muurieste on ainoa, minkä korkeutta ei voi muuntaa, vaan se on aina 130 cm korkea. Radan loppupuolella on yksi tarkkuusesteistä, mikä on ympyrä, jonka läpi hypätään. Sitä kutsutaankin "isoksi ympyräksi".
Radan aikana mennään kolmesti vesistön läpi, joissa veden syvyys 15-20 cm. Vesistöjen pituudet vaihtelevat 30 metristä 50 metriin.


Kuvien copyt:
Maastoestekuva: flickr.com / spookypeanut
Maneesikuva:
flickr.com
 / MaqnuZ

©2019 Hopearinteen Ratsutila - suntuubi.com